Contact

Drenthe viert met UCI eerste verjaardag Bike Region Label​

Op dinsdag 30 januari 2018 heeft Drenthe in het kader van het UCI Bike Region Label aan vertegenwoordigers van de UCI en NOC*NSF laten zien wat het allemaal te bieden heeft op fietsgebied. Gedeputeerde Henk Brink: “We hebben op verschillende manieren en verschillende hoogtes laten zien wat deze provincie tot een echte fietsprovincie maakt.  We zijn trots op wat er gaande is op fietsgebied en op iedereen die daar en steentje aan bijdraagt. Het label is van Drenthe en van iedereen die zich inzet voor het fietsen in onze provincie”. Lees alles over deze Bike Region dag.


 

De lente begint met de Ronde van Drenthe

Vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 maart zijn er allerlei activiteiten in Drenthe in het kader van de 'Ronde van Drenthe'. Niet alleen strijden de dames en heren profwielrenners om de winst, er is voor jong en oud een geschikt programma. Zo is er een volledig verzorgde en gratis toertocht voor handbikers en een familiefietstocht. Kijk voor meer informatie op www.rondevandrenthe.nl.

Flyer Handbike toertochtFlyer Toertocht jeugd


 

Promotiefilm MTB-route Drentsche Aa Zuid​

In samenwerking met Marjolein Lauret van Studio Noord Nederland en Herbert Dijkstra is een prachtige film opgenomen over ’t Kamrad en de vaste MTB-route Drentsche Aa Zuid. De provincie Drenthe heeft de film aangeboden als dank voor het vele werk dat door vrijwilligers van ‘t Kamrad is uitgevoerd aan de vaste route Drentsche Aa Zuid. Zie hier het resultaat.


 

Drukbezocht seminar Bikeconomics verbindt en inspireert

Wat kan de fiets betekenen voor de economie van Drenthe? Dat was de vraag die werd gesteld tijdens het seminar Bikeconomics dat op donderdag 28 september 2017 plaatsvond. Ondernemers in de recreatie- en fietsbranche, gemeenten, marketingorganisaties en experts op het gebied van duurzaamheid, mobiliteit en technologie gaven massaal gehoor aan de uitnodiging van provincie Drenthe, NTFU en Roelofs Groep  voor dit seminar in Hotel De Börken in Lhee. Lees alles over het seminar Bikeconomics.


 

Wie verdient de Tour de Force Innovatieprijs?

Tijdens het Nationaal Fietscongres op 21 september wordt de Tour de Force Innovatieprijs uitgereikt aan degene(n) met het meest innovatieve en uitvoerbare idee rondom het thema fiets.  

Heeft u uw stem al uitgebracht voor het beste innovatieve fietsidee? Wie van de genomineerden verdient volgens u de Tour de Force Innovatieprijs t.w.v. € 10.000,- ? Uw stem telt voor 50 procent mee in het eindoordeel. U kunt tot 15 september uw stem uitbrengen.

De andere 50 procent wordt bepaald door de Tour de Force hoofdjury onder leiding van Henk Brink-gedeputeerde van provincie Drenthe en lid van de Tourleiding. 


 

Zoek de grens op met...

'Zoek de grens op met..' is een sportief fietsprogramma waarin bekende Drenten hun leukste fietsroutes/plekjes laten zien, langs de grenzen van Groningen, Friesland, Overijssel en Duitsland.
Het programma maakt heel mooi duidelijk wat Drenthe te bieden heeft en hoe je ervan kunt genieten.
Met het verhaal komen bewoners en toeristen in contact met Drenthe. 
Op Fietse heeft hieraan een bijdrage geleverd.

Hieronder aflevering 2; de volgende aflevering is te zien op maandag 25 september om 17:30 op RTV Drenthe.

 

 

 

Commissaris Cramerpad op het Dwingelderveld

Het Commissaris Cramerpad op het Dwingelderveld is het mooiste fietspad van Drenthe. 
Het winnende fietspad begint in Smalbroek en gaat langs kiosk De Boslounge in Spier naar Kraloo. Door bos, over heide en langs vennetjes, slingerend over heuveltjes. Lees meer

Bekijk de subsidiemogelijkheden voor fietsen


 

Fietspaden Drenthe behouden hoogste 5-sterren kwaliteitsniveau

De provincie Drenthe heeft haar 5-sterrenstatus als fietsprovincie weten te behouden. Dat maakte het Landelijk Fietsplatform vandaag bekend op basis van de kwaliteitsmonitor die het platform tweejaarlijks uitvoert. De provincie Drenthe scoort maximaal op de wijze waarop zij het beheer en onderhoud van het routenetwerk oppakt. Lees meer over de 5-sterrenstatus van Drenthe.